Thrianta wint strijdend van Elko

Op zaterdag 28 September mocht Thrianta weer aantreden voor de return tegen Elko.

Thrianta was gebrand om te winnen van de Elimieten na de nederlaag in de 1e speelronde van dit seizoen.

Na een goede bespreking van hoofdcoach Rick Duinkerken waarbij iedereen op scherp werd gezet kon de wedstrijd beginnen.

In de aanval stonden: Wouter Neutel, Jari Kramer, Amber Leffers en Desiree van der Hoop-Stam. En in de verdediging begonnen: Maarten Stam, Dion Scholing, Tiffany ten Hoeve en Kimberley Neutel-van der Hoop.

Scheidsrechter Laarhuis floot het startsignaal en de wedstrijd begon. De eerste aanval van de Thriantanen werd goed benut en zij opende de wedstrijd met 0-1. Al snel daarna wist Elko een antwoord te geven en maakte er 1-1 van. De eerste helft ging nek aan nek, Thrianta pakte een voorsprong bij een stand van 3-5 maar al snel kwam Elko terug en wisten de stand om te keren naar 6-5. Elko wist steeds een puntje voor te blijven, maar Thrianta volgde alweer snel daarna. Hierdoor stond de stand voor geruime tijd steeds gelijk. Net voor de rust benutte Thrianta een strafworp waardoor de ploegen gingen rusten met een stand van 12-13.

In de rust werd Thrianta weer op scherp gezet, ze waren nog niet waar ze wilde/moesten zijn. Ze moesten doorgaan om te winnen en zoals coach Bijkerken zei: Met het bek op het stuur en gaan.

De tweede helft ging weer van start, de eerste aanval benutte Thrianta meteen weer goed. Ze vergrootte de voorsprong op Elko naar 12-14. Maar al snel wist Elko hier alweer antwoord op te geven en stond het weer 14-14. Elko nam zelfs weer de leiding over in de wedstrijd en wisten voor te komen met een stand van 16-15. Thrianta wist dat ze nu gas moesten geven als ze nog wilde winnen. Thrianta speelde goed als een team samen en gingen er met zn allen voor. Zo werd de stand al snel weer omgedraaid naar 16-20. Maar Thrianta wist dat ze er nu nog niet waren, de Elimieten gaan altijd door. Zo werd het nog spannend en kwam er een stand van 20-21 op het scorenbord te staan. Uiteindelijk was dit de eindscore voor Elko maar Thrianta wist nog 4x de korf te vinden en daardoor trokken zij aan het langste eind.

Thrianta won met een stand van 20-25.

Thrianta heeft samen gevochten voor de overwinning en welverdiend gewonnen.

Volgende week mag Thrianta in eigen huis weer aantreden tegen Oranje-Zwart uit Zwolle. De wedstrijd begint om 16:00 dus kom allen ons vlaggenschip aanmoedigen!