Thrianta verliest in jubileumtriller WSS: 14 -15

Op zaterdag 21 september namen de vlaggenschepen van WSS en Thrianta het tegen elkaar op in de zonovergoten thuisarena van Thrianta, vol publiek vanwege het 65-jarig jubileum van de club. De winnaar zou aansluiting houden bij de nummer één van de poule, terwijl voor de verliezende ploeg de onderste plekken in zicht zouden komen. Het was dus zaak voor de Thriantanen om de punten in eigen huis te houden en het publiek te trakteren op een spannende korfbalwedstrijd.

De Thriantanen trapten af met in het aanvallende vak Wouter, Jonathan, Kimberley en Tiffany. Ondanks een sterke verdedigende start kwam WSS na zeven minuten op voorsprong door een afstandsschot ver vanaf de zijkant van het veld. In de negende minuut schoot Wouter van afstand de 1-1 binnen, waarna het spel meer open brak. De tussenstanden 1-2, 2-2 en 3-2 volgden al snel, maar het bleek dat Thrianta vanaf het begin moeite had de korf te vinden.

Met een afstandsschot en een goed uitgelokte strafworp door Kimberley kwam de stand op 5-4, waarna Thrianta aanvallend het tempo van WSS niet meer kon bijhouden. Door rustig spel en herhalend aanvallen wist WSS een gat te slaan en stond het na 24 minuten 5-7. Verdedigend wist de ploeg van Rick Duinkerken, die zijn eerste seizoen aan het roer staat van de blauw-gelen, de balverdediging goed te organiseren, waardoor het team aanvallen kon uitspelen en verzilveren. De eerste helft eindigde in een 9-9 ruststand.

Thrianta kwam scherp uit de rust; net zoals haar zus eerder had gedaan, opende Desiree de tweede helft met een afstandsschot, gevolgd door een goed uitgelokte strafworp die ze benutte: 11-9. In een fase van de wedstrijd waarin beide ploegen aanvallend minder succesvol waren, wist Thrianta na tien minuten de 12-9 te scoren, maar WSS reageerde snel met drie opeenvolgende doelpunten. Met nog 14 minuten op de klok en een tussenstand van 12-12, leek een spannende slotfase in het verschiet. Dion werd gewisseld voor Nick om aanvallend iets te forceren, wat drie keer werd teruggedraaid in verdedigend opzicht.

Thrianta kwam nog eenmaal op voorsprong via een strakke pass van achter de korf naar de voorzijde, waarna Jonathan de stand op 13-12 bracht. Twee strafworpen in het nadeel van Thrianta volgden, en er werd risicovoller gespeeld om de bal te onderscheppen en de achterstand weg te poetsen, maar dit mocht niet baten. Met een laatste doorloopbal vlak voor tijd werd de eindstand 14-15 bepaald, waardoor WSS de punten mee naar huis nam.

Thrianta heeft nu werk aan de winkel om zich klaar te maken voor de wedstrijd tegen Elko, de ploeg van voormalig tweede trainer van Thrianta, Giel Bisschop, die vorige week gelijk speelde tegen WSS en daarmee tot vandaag de eerste plaats in de poule bezette. Volle bak dus aankomende week om klaar te zijn voor de ploeg uit Elim, om de kansen op een plek in de bovenste regionen van de poule levend te houden.