Thrianta verliest eerste poulewedstrijd van Elko

Na een goede voorbereiding stond afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd weer op het programma met een nieuwe trainer voor zowel het eerste als het tweede.

Beide teams namen het op tegen Elko uit Elim. Dat nu onder leiding staat van onze oud trainer Giel Bisschop.

Aan de kant van Thrianta begonnen in de aanval: Desiree van der Hoop, Merel Bruinsma, Wouter Neutel en Maarten Stam. In de verdediging startten Kimberley Neutel, Amber Leffers, Jari Kramer en Jonathan Verstegen.

Aan de kant van Elim begonnen in de aanval: Peter Kroezen, Hendri Kersies, Esther Jans en Mila Wachtmeester en in de verdediging Tygo Dijkslag, Jesse Everaarts, Nicole Smit en Nienke veld.

Thrianta begon sterk door gelijk op een 2-0 voorsprong te komen. Elim wist mee te komen en zo stond het na een poosje 3-3. Aan de kant van Thrianta miste er een stukje paaszuiverheid waardoor er veel balcontact werd verloren. Elim profiteerde hiervan en kwam op daarmee voorsprong. We gingen de rust in met een 3-5 achterstand.

Ook na de rust wisten de Thriantanen de korf niet makkelijk te vinden. Zo liepen de Elemieten verder uit naar een 3-7 voor sprong. Door verschillende wissels aan de kant van Thrianta kwamen we terug tot 7-8. We wedstrijd eindigde in een 9-13 overwinnen voor Elim.

Volgende week neemt Thrianta het op tegen Oranje Zwart in Zwolle.