Thrianta D1 KAMPIOEN!

Laten we één ding voorop stellen: De D1-ers van Thrianta weten heel goed hoe ze een seizoen spannend moeten houden.

Aan het einde van 2023 mochten we onszelf al "winterkampioen" noemen. We speelden de laatste (spannende) wedstrijd van het jaar gelijk tegen Westellingwerf, maar de rest van de wedstrijden hadden we gewonnen. Met een voorsprong van maar liefst 5 punten pronkten we bovenaan in de D-poule.

2024 gingen we dus in als het 'te kloppen team'. Tot eind januari was onze D1 nog steeds ongeslagen. We begonnen te merken dat onze tegenstanders wel héél erg graag van ons wilden winnen. Elko, die wij misschien een beetje onderschat hadden, bracht ons dan ook weer met beide benen op de grond. Ze versloegen ons, terecht, met 8-2. We merkten dat we ook na deze wedstrijd wat aan het verslappen waren. We wonnen thuis nog wel met gemak van het zwakke Koru, maar ons spel was niet goed. De uitwedstrijden tegen HHV en Koru eindigden dan ook in een gelijkspel.

Als trainers vroegen we ons af hoe we de kinderen weer in "the winning mood" kregen. Met nog twee thuiswedstrijden op het programma, één tegen het sterke ZKC'19 en één tegen het nog sterkere Westellingwerf, moest de knop om. We besloten de druk er juist af halen. De focus lag vanaf nu op winnen en dat kampioenschap was bijzaak. We zien het wel. Op de trainingen richten we ons op het plezier (leuke grappige korfbal spelletjes) en op het herhalen van wat we al geleerd hadden (voorverdedigen, opbouw van aanval, etc.) en ook heel veel gooien/vangen en schieten.

We begonnen dan ook zeer goed voorbereid aan de wedstrijd tegen de Zuidwoldigers. Het team liep weer als een trein (met Djurre als machinist). De wedstrijd werd met 9-1 gewonnen en daarmee was een gedeeld kampioenschap veilig gesteld. De medaille was binnen, maar zou het niet fantastisch zijn om iedereen te laten zien dat wij, en niemand anders in onze poule, dit kampioenschap verdienen? Deze vraag werd unaniem met JA beantwoord.

En daar gingen we vanochtend. Met herwonnen zelfvertrouwen en vol goede moed, plus een tactisch plan en een tof supporting spandoek van de ouders.

We begonnen met onze langere spelers in de basis. We hoopten dat hiermee het gooien/vangen makkelijker zou zijn tegen de felle en fysieke Friese tegenstanders. Daarnaast stelden we een zeer aanvallend ingesteld vak op en een zeer verdedigend ingesteld vak in het eerste kwart, zodat we hopelijk een ruime voorsprong konden pakken en meteen de druk er af zou zijn voor het vervolg van de wedstrijd.

Dit pakte goed uit. Door goed reboundwerk van de vriendinnen (Isa en Ayrina) en Emnget kon dit vak lekker lange aanvallen opzetten en scoorden ze, via Loek, maar liefst 3 keer! Het verdedigingsvak had een voorverdedigingsmissie. Dit deden zij uitstekend! Durre, Luka, Liam en Amber gaven geen enkele aangeef weg en onderschepten de één na de andere bal. Hierdoor kwam Westellingwerf niet tot hun gewenste aanvalspel (spelen op de doorloopbal/doorbraak) en lukte het hen niet om te scoren.

Nu was het de beurt voor onze jonge/kleinere talenten. Tess kwam er in de aanval in bij haar vertrouwde vakgenootjes. Ze liep mooie lange lijnen en speelde technisch zeer sterk. Dit vak heeft hard voor elkaar gewerkt en dit resulteerde in 3 mooie doelpunten (van Amber en Djurre 2x) Onze ware strijder Kiki week in het verdedigingsvak geen moment van haar tegenstander. Thijs had zijn handen vol aan de boomlange en talentvolle Friesin maar wist desondanks nog 2 mooie ballen te onderscheppen.

Ruststand: 6-3

Na de rust kwam de mooiste fase van de wedstrijd. Kiki scoorde een prachtige doorloopbal en vervolgens scoorde de loepzuivere Thijs een klein kansje. Op dit moment wisten wij stiekem dat de punten binnen waren want met deze voorsprong gooien we straks in het laatste kwart, volgens plan, de wedstrijd op slot door alles in te zetten op de verdediging. Loek bevestigde dit nog even met zijn 4e goal! 9-3

Na de grote wisseltruc speelden onze verdedigers stuk voor stuk hun tegenstander uit. Aanvallend ging het dan wat moeizamer maar dit boeit niet. Er viel aan beide kanten geen enkel doelpunt meer en toen we het fluitsignaal hoorden begon ons welverdiende feestje. Compleet met "we are the champions" uit de speaker, taart, ranja en medailles.

WIJ ZIJN KAMPIOEN!