Thrianta wint van Oranje Zwart

Thrianta wint van Oranje Zwart

Zaterdag 14 september reisde Thrianta af naar Zwolle voor de wedstrijd tegen Oranje Zwart. Na de blamage tegen Elko een week eerder, had Thrianta iets recht te zetten. Onder een aangenaam zonnetje, met weinig wind en op een strak kunstgrasveld in de kleuren van de tegenstander, begon de wedstrijd. Thrianta verscheen aan de start met de volgende opstelling:

**Aanval:**

- Amber

- Merel-

Jonathan

- Wouter

**Verdediging:**

- Maarten

- Jari

- Kimberley

- Tiffany

Ondanks de vooraf gemaakte afspraken om scherp en goed opgewarmd te starten, keek Thrianta al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Dit was te danken aan een fraai afstandsschot van Oranje Zwart en een onnodig weggegeven vrije bal. Toch hield Thrianta de energie erin, wat resulteerde in meerdere onderscheppingen en goede aanvallen. Helaas werden deze nog niet direct omgezet in doelpunten, maar het betere spel gaf de ploeg vertrouwen dat de treffers vanzelf zouden volgen.

Thrianta creëerde duidelijk betere aanvallen, waarbij ze in sommige gevallen wel tot zes schoten per aanval konden lossen. Desondanks wist Oranje Zwart de voorsprong vast te houden door een aantal mooie afstandsschoten, vaak zonder rebound. Maar zoals bekend, heb je geen rebound nodig als je schoten raak zijn. Het opportunistische spel van de Zwollenaren hield echter geen stand. De geel-blauwen wisten de voorsprong over te nemen, waardoor beide teams de kleedkamers opzochten met een tussenstand van 9-11 in het voordeel van Thrianta.

In de tweede helft bleef het wedstrijdbeeld lang hetzelfde. Thrianta bleef goed spelen met sterke aanvallen, terwijl Oranje Zwart lang bij wist te blijven en zelfs nog even langszij kwam. Toen schakelden de Thriantanen nog een tandje bij, scoorden enkele mooie doelpunten en wisten met enkele harde blocks het verschil op het veld ook zichtbaar te maken op het scorebord. Dit leidde uiteindelijk tot een eindstand van 16-21 in het voordeel van Thrianta.

Ondertussen hadden Elko en WSS gelijkgespeeld, waardoor de competitie weer volledig open is.

Volgende week op 21 september viert de vereniging haar 65-jarig bestaan met een reünie en diverse activiteiten op het veld. De hele dag spelen alle teams van de vereniging thuis,

De hoofdmacht speelt tegen Wij Spelen Sportief (WSS) om 16:00 uur.

Genoeg reden dus om naar het veld te komen, we zien jullie daar graag!