Thrianta stap dichterbij promotie

Deze zaterdag werd er weer een belangrijke wedstrijd gespeeld door de geel blauwen. Ze reisden af naar Almelo om het hier op te nemen tegen AKC 1. De vorige wedstrijd tegen hen eindigden in een 18-18 eindstand. Ook deze wedstrijd moest gewonnen worden om nog kans te maken op promotie.

Aanvallend begonnen Amber Leffers, Merel Bruinsma, Wouter Neutel en Jonathan Verstegen. Desiree van der Hoop, Kimberley van der Hoop, Maarten Stam en Nick Winkel begonnen in de verdediging.

De eerste helft ging het gelijk op tussen de twee ploegen. Het was niet het begin waar Thrianta op had gehoopt. In de eindfase van de eerste helft werden er gelukkig nog een paar rake schoten gelost.Zo gingen ze de rust in met een 8-12 tussenstand.

De tweede helft gingen de Thriantanen beter van start. Zo wist AKC niet meer bij te benen en bleef het vlaggenschip hun voorsprong behouden. De wedstrijd eindigde in een overwinning van 16-20 voor de Thriantanen.

De nummer 2 uit de poule nam het vandaag op tegen nummer 1. Devinco staat op nummer 2 en zou deze wedstrijd moeten winnen om zeker te zijn van promotie. HKC won deze wedstrijd en dit brengt de geel blauwen weer terug op nummer 2!

Volgende week speelt Thrianta hun laatste zaalwedstrijd tegen Elko uit Elim. Als deze gewonnen wordt, zal Thrianta 1 volgend zaalseizoen weer meespelen in de 1e klasse.