Thrianta wintzwaar bevochte wedstrijd in Oude Pekela

Thrianta wint zwaar bevochte wedstrijd in Oude Pekela

Zaterdag nam de Comfortfloors-formatie het op tegen WSS uit Oude Pekela, zij stonden op de 2e plek bij aanvang van de wedstrijd met Thrianta niet ver daar achter. Kortom Thrianta moest winnen om met de top van de poule mee te doen. Het team uit Hoogeveen begon met Wouter Neutel, Jari Kramer, Desiree v/d Hoop en Marleen van Genderen in de aanval. In de verdediging was er een wijziging ten opzichten van vorig week Jonathan Verstegen startte op de plek van de geblesseerd geraakt Damian Prinsse, waardoor de verdediging nu bestond uit; Maarten Stam, Jonathan Verstegen, Kimberley v/d Hoop en Merel Bruinsma. De blauw-gelen opende de score maar het werd al snel gelijk. Na 10 minuten spelen was de stand 3-3 deze score verdubbelde weer naar 10 minuten voor een stand van 6-6 maar in de laatst minuten van de eerste helft wisten de Thriantanen een gat van 2 te slaan. Met een stand van 9-11 gingen zij aan de thee. Het vlaggenschip uit Hoogeveen ging ongewijzigd het veld in na de bespreking, na de laatste aanwijzingen van het trainers duo Bruins Slot en Swiers. Waar Thrianta een gat van 4 wist te slaan binnen 5 minuten. Dit hebben ze vol weten te houden tot de 20e minuut, waar de score 13-17 was. waarna de 13-18 snel viel. Dit was een omkeerpunt in de wedstrijd, het verschil van 5 werd terug geslagen tot een verschil van 1 in de laatste 3 minuten. Na een goed verdedigende actie gevolgd door een doelpunt aan de andere kant wist Thrianta te winnen met 17-19 in een zwaar bevochten strijd.

Het tweede van Thrianta moest uit tegen Harich waar ook zij een zwaarbevochte overwinning pakte. Door een doelpunt in de laatste minuut van opkomend talent Jasper de Jonge, wisten de Thriantan en te winnen bij Harich met 15-16.

Volgende week spelen de beide teams van Hoogeveen thuis hun wedstrijd tegen Udiros uit Nieuwehorne. Met het tweede dat hun gedeelde kop positie verdedigd om 14.00 uur en het eerste dat zich in de top wil behouden om 15.30 uur.