’t Kofschip, De Weidebloem en De Schuthoek winnaars 50e schoolkorbaltoernooi

’t Kofschip, De Weidebloem en De Schuthoek winnaars 50e schoolkorbaltoernooi

’t Kofschip, De Weidebloem en De Schuthoek winnaars 50e schoolkorbaltoernooi

 

Afgelopen woensdag vond onder zomerse omstandigheden het 50e schoolkorbaltoernooi plaats. Veertig teams uit de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen uit Hoogeveen kwamen tijdens dit toernooi in actie. De poulewinnaars aangevuld met de beste nummer twee speelden vervolgens een halve finale en de finale.

 

De Schuthoek winnaar groep 6

De finale in groep 6 werd gespeeld tussen De Schuthoek en De Goudvink. Beide teams maakten er een spannende wedstrijd van, waarbij De Schuthoek met 9-4 de sterkste was.

 

De Weidebloem groep 7 wint finale na strafworpen

De finale in groep 7 ging tussen De Regenboog en De Weidebloem. Dit was een wedstrijd waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Na de gewone speeltijd en na de verlenging stond het nog steeds gelijk. Uiteindelijk moesten er strafworpen eraan te pas komen om tot een winnaar te komen.

 

’t Kofschip winnaar van groep 8

Dat ’t Kofschip de finale van groep 8 zou winnen stond bij start van de finale al vast. Deze wedstrijd werd immers gespeeld door twee teams van ’t Kofschip. Uiteindelijk was ’t Kofschip 1 overtuigend van ’t Kofschip 3 met 10-3.

 

In september schoolkorfbal voor de onderbouw

Op woensdag 21 september organiseert korfbalvereniging Thrianta het toernooi voor groepen 3, 4 en 5 uit het basisonderwijs. De basisscholen ontvangen hierover binnenkort meer informatie.