OUD - THRIANTAAN ANITA STEVENS OVERLEDEN

OUD-THRIANTAAN ANITA STEVENS OVERLEDEN

Enkele dagen na haar verjaardag is oud-Thriantaan ANITA STEVENS overleden.

Anita heeft jarenlang gekorfbald bij Thrianta. Ze begon in de jongste jeugd en haalde via de C1, de B1 en de A1 uiteindelijk de selectie. Zoals zoveel Thriantanen in de jaren ’80 bleef het ook bij Anita niet alleen bij het zelf spelen en trainen.

Anita is jarenlang trainster geweest. Zelf mocht ik enkele jaren samen met haar training geven aan de D’s en C’s. Dat betekende elke zondagavond samen een training in elkaar zetten.

Saai was het nooit, want hoewel we het training geven voor ons doen heel serieus namen, hebben we ook heel veel gelachen. Veel reistijd was ik niet kwijt, want Anita was ook nog mijn achterbuurmeisje.

Anita was als trainster bijna automatisch betrokken bij het organiseren en helpen bij activiteiten voor de jeugd, ze floot wedstrijden van de jongste jeugd en op het schoolkorfbal.

Ook gingen we in die jaren op Hemelvaartsdag naar het toernooi van Achilles in Almelo, waar haar vader als buschauffeur ons naar toe bracht. Haar zusje Fenja korfbalde ook jarenlang bij Thrianta en zo was de familie Stevens een échte korfbalfamilie.

Toen Anita wat ouder werd, ging ze wat lager spelen en uiteindelijk verliet ze Thrianta toen ze met Wim haar grote liefde had gevonden en in Zevenhuizen ging wonen. Daar speelde Anita nog enkele jaren bij Sparta.

In al die jaren verloor Anita onze vereniging nooit helemaal uit het oog en wij haar ook niet. Eind vorig jaar kreeg ze te horen dat ze ernstig ziek was. Een enorme schok natuurlijk, maar de vechter in Anita kwam al snel boven en de eerste twee kuren verliepen naar omstandigheden goed.

In het weekend van 7 januari kreeg ze longontsteking. In plaats van te kunnen beginnen aan haar derde kuur raakte ze in snel tempo verzwakt. Op 10 januari was haar laatste verjaardag.

Zondag 15 januari moest de optimistische, strijdlustige, lieve Anita haar strijd staken.

Dank je wel voor alles.

Je blijft voor altijd Thriantaan.

Anita Stevens werd 53 jaar.

Henk Zwiep, Voorzitter