0528 278 252 Terpweg 3, 7902 NW Hoogeveen
Na- en voorbeschouwing Thrianta 2?


Na- en voorbeschouwing Thrianta 2

Het begint bijna een gewoonte te worden om pas een verslag te schrijven nadat er competie(helft) is gespeeld. Maar beter één verslag dan geen verslag zullen we maar zeggen.

Op het moment van schrijven is het de dag van de cascaderun en loopt men in een zonnetje 5 of 10 mijl door het mooie Hoogeveen. ondanks het zonnetje blijft de temperatuur vandaag steken op slechts 9 graden. Gisteren werden er nog 2 oefenwedstrijden gespeeld door de selectie en op deze dag wilde het zelfs niet warmer worden dan 5 graden en hebben we zo’n beetje al weersverschijnselen wel meegemaakt. Hagel, regen, zon en zelfs hier en daar een vlokje sneeuw. Een mooie dag om de eerste wedstrijden op het veld af te leggen. We waren te gast voor een ploeg uit Den Haag: GKV, waarvan het  tweede uitkomt in de reserve 2e klasse. De wedstrijd werd verloren, maar ondanks het niveauverschil bleef de schade beperkt tot 8-11, waren er soms mooie aanvallende en verdedigende acties te zien en ondanks de weersomstandigheden ook wel weer genoten van het veld.  Maar laten we eerst maar eens een korte terugblik doen naar het zaalseizoen, voordat we overgaan naar de voorbeschouwing van het veld.

De zaalcompetitie begon voor Thrianta 2 op 24 november 2018 met een ‘thuiswedstrijd’ tegen Emmeloord. Deze wedstrijd werd gespeeld in de thuishaven van onze buren HHV in Hollandscheveld, omdat ons eigen Activum geen plek had voor ons. Het voelde dan ook meer als een uitwedstrijd dan als thuiswedstrijd. De wedstrijd zelf maakte wel duidelijk dat we er in de zaal hard aan moesten trekken om bovenin me te doen. De vechtlust was er net als op het veld wel weer, maar in tegenstelling tot het veld zou deze vechtlust in de zaal minder vaak beloond worden met een overwinning. Zo ook deze eerste wedstrijd, tegen een op voorhand favoriet voor de bovenste plaatsen, werd dan ook verloren met 10-16. Deze eerste wedstrijd in de zaal bleek de laatste te zijn van onze snelste man op de eerste meters: Tom Jonkman. Na een operatie en de daarna benodigde herstelperiode heeft hij, helaas, besloten (vooralsnog) te stoppen met korfbal.

De volgende wedstrijd was tegen een op voorhand te kloppen tegenstander: Drachten/Van der Wiel 5. Door een degelijke wedstrijd van onze kant werd er gewonnen met 12-17. Hierna was er een voor ons onbekende tegenstander de opponent: VZK uit Donkerbroek. Dit bleek net als ons een jong team te zijn, waarvan niet verloren hoefde te worden. Maar hier werden we net als in de eerste wedstrijd jammer genoeg niet beloond met een overwinning. Er werd verloren met 17-22. Zijn we dan toch met z’n allen meer veldspeler dan zaalspeler?

En toen was het alweer de laatste wedstrijd van het jaar, op 15 december moest er worden aangetreden tegen een voor ons bekend team: TFS/De Pein 3, een gelijkwaardige tegenstander waar we de afgelopen jaren leuke wedstrijden tegen hebben gespeeld en zowel gewonnen als verloren hebben. Deze wedstrijd ging ook gelijk op, maar werd jammer genoeg niet gewonnen: 20-17.

Hierna waren we drie weken vrij. In deze drie weken hebben we een jaarwisseling meegemaakt, maar was er ook iemand jarig. En door die jarige is ondergetekende niet de enige dertiger meer in het tweede, dankjewel Jan ;-)

Op 12 januari werd er dan ook met 2 dertigers gestart aan de wedstrijd, in ons eigen Activum tegen de koploper: WWC. Het was misschien wel de beste wedstrijd tot nu toe in de zaalcompetitie, veel strijd, mooie aanvallen en solide verdediging. Maar helaas.. ook wij werden aan de zegekar gebonden van WWC, zodat deze ook na deze wedstrijd nog ongeslagen aan kop stonden, het werd uiteindelijk 15-21. Deze wedstrijd bleek achteraf de (vooralsnog) laatste wedstrijd te zijn van onze ‘nieuweling’: Harold Posthuma. Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat we hopen dat je je snel weer komt aansluiten bij de selectie! :-)

Een week later stond de uitwedstrijd tegen It Fean/Boelenslaan 2 op de planning. Door ziekte stond deze wedstrijd een ‘nieuw’ talent op het wedstrijdformulier, Bertan Boer. En omdat het eerste na ons hun wedstrijd zou afwerken hadden we ook nog een supersub en coach op de bank zitten: Vincent Bout. Na 3 verliespartijen op rij, mocht er nu gejuicht worden na het laatste fluitsignaal. Er werd een zwaarbevochten zege uit het vuur gesleept. In de allerlaatste minuut mocht er worden aangelegd voor een strafworp, deze werd (stalen zenuwen, die Kikkert) gelukkig gescoord en dit bleek de winnende te zijn: 18-19!

Na deze overwinning was er nog 1 tegenstander waar we nog niet tegen hadden gespeeld: DWA/Argo. Deze tegenstander zou de voor ons moeilijkst te bestrijden ploeg te zijn.. Er werd in de eerste helft aan beide kanten zeer weinig gescoord, volgens mij gingen we de rust in met in totaal nog geen 10 doelpunten op het scorebord. Na 60 minuten waren dit er 24. 7 voor ons en 17 voor DWA.

Nu we alle tegenstander een keer hadden gehad, kon de balans opgemaakt worden. En in tegenstelling tot op het veld, stonden we nu op maar 2 overwinningen en 5 verliesbeurten. Een plek onderin de middenmoot was dan ook de plaats waar we stonden. Ons gevoel was dat dat te laag was. In de wedstrijden was veel strijd te zien en er waren mooie wedstrijden bij. Op het veld hadden we alleen afgesproken om gewoon wedstrijden te winnen, en dat mochten ook best  lelijke wedstrijden zijn. Dat was dan ook ons doel voor de tweede helft van de competitie en een plek bovenin de middenmoot.

Deze tweede seizoenshelft werd in dezelfde volgorde afgewerkt als de eerste. We kunnen deze zoals hierboven per wedstrijd bespreken, maar aangezien het inmiddels alweer laat in de avond is maak ik me hier wat makkelijker vanaf. (En nee, ik heb eens een keer niet meegelopen met de cascaderun en nee ook geen afterparty, maar mijn dochter verdient ook wat aandacht van papa :-))Ook omdat de wedstrijden eigenlijk wat betreft uitslagen, jammer genoeg, niet veel verschilden met de voorgaande. Het enige verschil was de wedstrijd tegen TFS/De Pein 3, deze werd gewonnen met 18-13. Bij de andere wedstrijden stond er steeds dezelfde winnaar op het scorebord als in de eerste seizoenhelft:

Uit werd er verloren bij Emmeloord, VZK, WWC en DWA/ARGO. Hierbij moet er worden vermeld dat we het WWC bij hun kampioenswedstrijd zeer moeilijk hebben gemaakt, wat voor ons zeker voelde als een overwinning. Bedankt nog Anrico :-) En thuis werd er gewonnen Drachten/Van der Wiel, TFS dus en It Fean/Boelenslaan. Dit alles heeft geresulteerd in een 6e plaats.

Nu was het aantal mannen al aardig geslonken in het tweede door de afmeldingen van Tom en Harold, hier kwam jammer genoeg nog een derde afmelding bij. Ook Nick Winkel heeft noodgedwongen moeten stoppen met ons mooie spelletje. Hopelijk krabbel je snel weer op kerel en mag en kun je je in de toekomst weer bij ons aansluiten!

Nu zou je kunnen zeggen dat dit misschien geen goede bagage is om te starten met de tweede helft van het veldseizoen, maar eigenlijk is niks minder waar. Ik denk dat we gewoon meer veldspelers zijn, al dat zwoegen in de zaal is gewoon niks voor ons. Laat ons maar lekker ploeteren op het veld, met kou en warmte, regen en zon en wind…. Misschien is het wel gewoon de wind die zorgt dat die balletjes die in de zaal net er naast vallen of uit rollen, er op het veld gewoon in vallen en er in rollen. Of is het ook gewoon de charme van het veld, de geur van het gras, de gezelligheid.. Wat het ook is, we gaan er weer vol tegenaan. Aan de inzet heeft het nog nooit gelegen, dus daar gaan we mooi mee door!

Door het terugtrekken van Hellas ’62 zijn er nog 6 ploegen over en zijn wij de enige ongeslagen ploeg in de poule en we zullen er alles aan doen om dat zo te houden. Er zijn dus nog 5 wedstrijden te spelen. 5 wedstrijden om minimaal promotie veilig te stellen en hopelijk op 1 juni een kampioensfeestje te kunnen vieren. Hoe mooi zou dat zijn, en als dat nou zwaarbevochten en lelijke wedstrijden zijn, niemand zal dat herinneren ;-)

We beginnen op 20 april met een uitwedstrijd tegen de Parabool 6. De eerste thuiswedstrijd zal 3 weken later zijn op 11 mei tegen Ritola 4 om 14:00 uur. Hopelijk tot dan op een wederom zonnige dag, maar hopelijk met iets hogeren temperaturen!


   |   Deel op facebook      |   Deel op twitter

Door mark Kikkert - 16 april, 2019
Volgende wedstrijd
Poule 2e klasse 2C
Team
W
G
V
PNT
1. Oerterp/VKC 1
7
0
1
14
2. Kv Hoogkerk 1
7
0
1
14
3. De Granaet 1
5
1
2
11
4. Thrianta 1
4
1
3
9
5. Rood-Wit 1
3
0
5
6
6. Noordenveld 1
2
1
5
5
7. Harich 1
1
1
6
3
8. DWA/Argo 1
1
0
7
2
Speelschema
Op het moment staan er geen wedstrijden gepland.
Hoofdsponsor